De bästa NBA-lagen genom tiderna

De bästa NBA-lagen genom tiderna

NBA har funnits länge, så det har naturligtvis funnits många bra lag. Jag ville ta tillfället i akt att dyka djupare ner i den här debatten, snarare än att bara titta på det enskilt bästa laget genom tiderna. Det är också för svårt att jämföra lag från tiden före 1970 med nutida lag, så vi kommer att fokusera på moderna NBA-lag. Med dessa anteckningar i åtanke har jag gjort min research och jag har slutligen sammanställt en ranking av de bästa NBA-lagen genom tiderna.

1. 2016-2017 Golden State Warriors

Jag tror inte att man rimligen kan placera något annat lag här eftersom detta är det överlägset mest talangfulla laget genom tiderna. Att ha 4 all stars (KD, Steph, Dray och Klay) kändes som om det var något från ett 2k-spel. Man kunde se att de var på väg att gå iväg under den ordinarie säsongen, och de vann ändå 67 matcher. När slutspelet väl kom började de gå på 100 %. De matchade Lakers från 2001 för det bästa eftersäsongsrekordet i ligans historia med 16-1.

Vissa kommer att säga att KD inte riktigt passade in i vad Warriors försökte göra, men jag tror inte att det spelade någon roll. När du har två spelare som båda har ett legitimt argument för att vara den bästa poängplockaren i NBA kommer det inte att finnas ett lag som kan stoppa det. Folk glömmer också att det här laget var ett av de bästa defensiva lagen i ligan. Man kan hävda att ett annat lag på den här listan hade en bättre säsong eller slog bättre konkurrenter i slutspelet, men jag tar ändå dessa Warriors över alla andra.

2. 1995-1996 Chicago Bulls

Innan laget nummer 1 på den här listan kom var det här Bulls-laget det enhälligt bästa laget genom tiderna. Inget mästarlag har vunnit fler matcher under ordinarie säsong än dessa killar. Bulls med MJ var alltid ett hot, men detta är året då allting kom samman. De tre stora spelarna Rodman, Pippen och MJ var på topp. Dessutom hade Tony Kukoc börjat komma till sin rätt också, vilket gav dem ytterligare ett allvarligt poänghot. Med denna staplade spelartrupp kunde de förvalta både det högst rankade anfallet och försvaret i ligan den här säsongen. Ingen kunde på allvar utmana dem i slutspelet; de förlorade bara tre matcher totalt. Det är ganska lätt att säga att detta är det mest framgångsrika laget genom tiderna, men eftersom jag tar hänsyn till andra faktorer kommer de in på plats 2 . Ändå kan jag inte underskatta deras dominans eftersom man inte vinner 72 matcher av en slump.

3. 72 Los Angeles Lakers

En del av mig ville inte inkludera ett lag från 50 år sedan i min topp 3, men man kan inte förneka en 33 matcher lång vinstsvit. Endast 6 lag har brutit 20 i rad och inget har kommit in på 30-talet. Men även om man bortser från deras 69-säsong med 69 vinster och otroliga vinstsvit förtjänar det här laget att vara med här. De var inget mindre än laddade med Gail Goodrich, Jerry West, Wilt chamberlain och Jim McMillan (de hade också en 37-årig Elgin Baylor på slutet av sin karriär). Deras slutspelskonkurrens var genomgående utomordentlig, särskilt när de var tvungna att spela mot Bucks (71:ans lag gjorde denna lista). Med tanke på att de slog Kareem och Oscar i 6 matcher förtjänar de en värld av beröm för vad de fick gjort under den ordinarie säsongen. Mina kriterier var prestationer, talang och slutspelsresultat, tre kategorier som det här laget krossar. För mig gör det dem värda en plats så här högt upp på listan.

4. ’87 Los Angeles Lakers

Showtime. Du visste redan att showtime Lakers skulle dyka upp på den här listan. Det fanns gott om bra Laker-lag på 80-talet, men 87 års lag stod ut som det bästa för mig. Magic Johnson hade utan tvekan sin bästa säsong 1987 och vann både MVP och FMVP. Med Byron Scott och James Worthy som skötte anfallet kunde de ha det främsta anfallet den säsongen. Vid denna tidpunkt i sin karriär var Kareem inte riktigt den dominerande storspelare som han en gång var, men även vid 39 års ålder bidrog han fortfarande med 17 poäng per match. Jag ser talangen i det här laget som ganska galen överlag (3 all stars, MVP, assistledaren och 7 killar som i genomsnitt gör tvåsiffriga poäng per match), så även om den här versionen av Lakers inte hade en Kareem i toppform tror jag inte att det skadade dem särskilt mycket. Det som hjälpte dem mycket var att besegra Celtics i sex matcher i finalen. Det Celtics-laget var en av de bästa dynastierna någonsin, så att besegra dem på den största scenen imponerar mycket på mig.

5. 71 Milwaukee Bucks

Som student vid University of Cincinnati är jag kanske lite partiskt inställd till Oscar Robinson, men det betyder inte att det här Bucks-laget inte förtjänar att vara med här uppe. Kareem var bara i sitt andra år 71, men han lyckades ändå vinna MVP med lätthet. För att förstå hur bra det här Bucks-laget var måste man förstå att de hade det främsta försvaret, poängmästaren (Kareem) och fyra andra spelare med tvåsiffriga siffror. Jag vet inte hur man hanterar det och det gjorde inte heller någon annan eftersom de till slut vann 66 matcher och sopade Bullets i finalen. De fick extra poäng för att de bara förlorade två slutspelsmatcher totalt och de slog ett riktigt starkt Lakers-lag i semifinalen. Eftersom jag anser att Kareem är en topp 3-spelare någonsin, Oscar en topp 20-spelare någonsin och deras säsong är en av de mer framgångsrika på den här listan är det lätt för mig att placera det här laget bland de sex bästa.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*