Bästa basketspelarna genom tiderna

Vem som egentligen är den bästa basketspelaren genom tiderna är debatterat och det är svårt att avgöra när spelare agerar i olika tidsepoker. Kanske någon generation var bättre än en annan och då fanns det större konkurrens. I denna lista så ska vi lista vad vi tycker är de 5 bästa basketbollspelarna på herrsidan.

Michael Jordan ansedd som den bästa

Oavsett vem som gör listan eller vad hen har för agenda så brukar Michael Jordan dyka upp som den bästa genom tiderna. Han hade sin storhetstid i Chicago Bulls på 80- och 90-talet och hade ett poängsnitt på över 30 poäng per match under den tiden. Det är inte många som mäktar med och det är antagligen därför han av många är ansedd som den allra bästa genom tiderna. Han har förutom flera NBA-titlar även varit med och vunnit OS-guld åt USA vilket såklart gör honom till en hjälte inom den amerikanska folksporten.

Efter Michael Jordan blir det dock svårare att avgöra vem som är näst bäst. Vi har ändå valt en som tyvärr inte finns med oss längre.

Kobe Bryant gick bort allt för tidigt

Det på många sätt fruktansvärda året 2020 var inte mer än ett par veckor när Kobe Bryant störtade med sin helikopter och omkom i Los Angeles tillsammans med bland andra sin dotter. En gigant inom basket och av många ansedda att vara bland de allra bästa. På denna lista hamnar han på andra plats. 25 inspelade poäng i snitt under sin karriär i Los Angeles Lakers har gett honom en kultstatus och hjältesymbol. Han bar, runt millennieskiftet och därefter, sitt LA Lakers på sina axlar och var med och kammade hem NBA-titlar.

Nummer tre på listan är också från La Lakers och heter Lebron James. Hans inspelade snittpoäng var strax över 27. Även om det är högre än Kobe Bryant så var Kobe aktiv under en längre tid och hade ett större ansvar i sitt lag varför han ofta placeras högre.

Los Angeles Lakers toppar

Los Angeles Lakers kan även stoltsera med nummer fyra på denna lista och många andras listor. Earvin ”Magic” Johnson spelade i Los Angeles Lakers mellan 1979 och 1996 och det går inte att överdriva hur mycket han har betytt för staden och sporten. Han har vunnit flera NBA-titlar och var också med när USA vann OS-guld 1992. Tragiskt så kantades slutet av hans karriär av faktumet att han berättade att han var HIV-positiv och därför behövde avsluta sin karriär i förtid.

Sist men absolut inte minst är den 218 centimeter långa Kareem Abdul-jabbar som dels spelade för Los Angeles Lakers men också Milwaukee Bucks. När han hoppade för att göra poäng var det inte många försvarare som såg någon chans att stoppa honom. Han var också beryktad att ha en tuff spelstil.

Det finns många andra som hade kunnat nämnas bland de bästa basketbollspelarna genom tiderna och andra listor säger olika saker. Detta är vår lista dock och oavsett inbördes ordning kan vi säga att de här 5 herrarna har alla varit extremt framgångsrika.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*