Vad är oddsjämförelse?

Vill man bli rik på betting kan det vara bra att ha tur. Men det är minst lika viktigt att veta vad man sysslar med. Därför är oddsjämförelse något som du kommer att få stor nytta av. Men miljonfrågan är dock, vad är egentligen oddsjämförelse?

För att du som spelare på nätet ska få så bra koll på läget vad det gäller odds och oddsjämförelse ska vi därför hjälpa dig på traven här.

Vad är odds?

Ja, vad är egentligen odds? Det kan tyckas självklart ibland, man hör ju om det i många sammanhang, men man kanske aldrig riktigt tänkt på vad det innebär? Odds är något som kan förklara en sannolikhet för något att ske. I sportsammanhang innebär det sannolikheten för Barcelona att vinna mot Alavés på Camp Nou.
Det kan också sättas in i andra tillfällen. Till exempel som hur stor är chansen att Socialdemorkaterna blir största parti i nästa val? Eller ett vardagligt exempel: vad är oddsen för att nästa bil som passerar mig är gul?

Olika sätt att beta på

De här oddsen används i spelvärlden för att beta på. Mest inom sport eller andra evenemang, men även inom casinon. Hur som helst, det finns sedan väldigt många olika sätt att använda oddsen på, det vill säga på vilket sätt man vill spela.

Det är förstås möjligt att kort och gott bara spela på en match, en så kallad singel. Sätt en hundralapp på att Manchester United vinner sin nästa match. Men för att öka vinsterna kan det vara bra att spela på fler matcher. Till exempel dubbel eller trippel.

Vad är då skillnaden? När du sätter din insats fungerar det så här. Säg att Liverpool spelar hemma mot Newcastle på Anfield. Oddsen för en The Reds-seger är 1,50. Om du sätter in 100 kronor blir vinsten 150 kr. Men spelar du på fler matcher blir det annorlunda. Sätter du en dubbel på två matcher, där oddsen är 1.26 och 1.18 blir det totala oddset 1.49.

Skapa egna kuponger

Av den anledningen, det vill säga att man kan spela på olika matcher för att öka sina chanser, är det inte dumt att spela med en egen spelkupong. Det här gör du enkelt på någon av bettingsidorna. Klicka in de olika matcherna du väljer att spela på, och gör en insats. Det är faktiskt inte svårare än så. På det här sättet kan du själv avgöra vilka risker du vill ta. Är du ute efter en chansning? Då kanske du kan sätta tre matcher med över 5 i odds per match. Men vill du gå på den säkra sidan går det att kombinera många ”säkra” matcher med favoriter.

Hur hittar man de bästa oddsen?

Tillbaka till oddsjämförelse, för hur ska man egentligen göra för att jämföra odds på bästa sätt? Det finns förstås en del olika sidor som kan hjälpa dig till det här. Det är ett sätt, och alla får göra som de vill.

Men ett annat alternativ är att helt enkelt kolla själv. Säg att du använder dig av tre sidor: Unibet, Betfair och LeoVegas. Då kan du helt enkelt gå in på varje spelsajt och se vem av dem som erbjuder bästa odds.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*